vrijdag 21 augustus 2015
21 aug : 18:47 posted by Rudi  Comments: 0
Toeristen vermaken is geen leven voor een leeuw


De nieuwe trends om met leeuwen te wandelen of leeuwenwelpen te knuffelen, bezorgt die dieren een leven van lijden. Door eraan mee te doen, helpen toeristen onbedoeld deze voortgaande martelingen te financieren

Leeuwen zijn ongelooflijke dieren, vorstelijk, statig en dodelijk. Het is goed te begrijpen waarom nietsvermoedende toeristen hen graag persoonlijk en van dichtbij willen meemaken. Het is tragisch om te zien hoe deze interesse in wilde dieren een wrede bedrijfstak in stand houdt en laat groeien.

Er zijn natuurlijk veel manieren om leeuwen in hun natuurlijke omgeving te zien. In het wild kun je hun natuurlijke gedrag zien en begrijpen wat leeuwen maakt tot de ontzag inboezemende koningen van het oerwoud.
Geen natuurlijk leven

Maar leeuwen die met toeristen wandelen, wordt hun natuurlijke leven onthouden. Ze worden meestal door mensen opgevoed om een sterke binding met hen te ontwikkelen. Zo krijgen ze nooit de kans om als een echte leeuw te leven. Ze zullen nooit leren om te jagen of in staat zijn om in al hun pracht urenlang te spelen met de andere welpen en volwassenen.

Ze krijgen ook niet de mogelijkheid om hun adolescentie met hun moeder door te brengen, van haar te leren en door haar gevoed te worden; cruciale onderdelen van hun ontwikkeling.
Abnormale leeuwen

Het eindresultaat zijn abnormale volwassen leeuwen zonder de nodige sociale vaardigheden om in het wild te overleven. Bijgevolg zijn de beweringen van de parken dat hun dieren ‘echt’ zijn en 'leven zoals de natuur het bedoelt', volstrekt onwaar zijn.Om door mensen grootgebracht te worden, moeten leeuwenwelpen op zeer jonge leeftijd gescheiden worden van hun moeder. Net als alle zoogdieren zijn leeuwen als ze opgroeien afhankelijk van hun moeder en binden ze zich heel snel. Van hun moeder gescheiden, worden ze ongelooflijk verdrietig en angstig, terwijl de moeder radeloos is door het gemis van haar welpen.

Help leeuwen te beschermen

printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
donderdag 07 april 2011
07 apr : 00:00 posted by Rudi  Comments: 10
Op 23 januari 2011 was het precies 456 jaar geleden dat de dodelijkste aardbeving ooit plaatsvond.

Plaats van de ramp: de provincie Shaanxi in China. Aantal slachtoffers: 830.000. Dat is meer dan 275 keer zoveel doden als bij de terroristische aanvallen op New York en Washington van 11 september 2001. En zelfs de tsunami die Azië in 2004 deed opschrikken, kwam met 230.000 slachtoffers niet in de buurt van deze catastrofe. Ook Pakistan, waar in 2005 een aardbeving was, kwam ook niet in de buurt met 80.000 doden op de teller. Ook is het nog niet duidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen in Japan.

Toch is de aardbeving van Shaanxi niet de grootste natuurramp ooit. Het is zelfs niet eens de op één na grootste. Wat nog dodelijker dan een aardbeving is? Een overstroming. Op plaats 2 staat de overstroming van de Gele Rivier in China, in 1887. Het land rond de rivier is plat, waardoor het gevaar van een overstroming altijd dreigt. De dijken die de boeren om hun land hadden gebouwd, begaven het na een periode van zware regenval. Het gevolg: een gebied met een oppervlak van 2 keer Nederland stond volledig onder water. Er vielen maar liefst 900.000 tot 2 miljoen slachtoffers.
In 1931 werd de ramp van 1887 nog eens dunnetjes overgedaan. Althans, dunnetjes... Dit keer overstroomde niet alleen de Gele Rivier. Ook 2 andere grote rivieren traden buiten hun oevers. Schattingen van het aantal doden lopen op tot 4 miljoen. De getallen die bij de natuurrampen genoemd worden, zijn overigens verre van precies. Want bij natuurrampen vallen ook vaak doden door indirecte oorzaken zoals honger. Wat vaststaat, is dat China de 3 grootste natuurrampen ooit te verwerken gekregen heeft. En met al die tegenslagen is het helemaal indrukwekkend dat er momenteel meer dan 1,3 miljard Chinezen op aarde rondlopen.

printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

Latest Forum Posts

Nog geen berichten
Date / Time
 
Peilingen


Uit het leven gegrepen weer onlineoke

not okeGeplaatst door Rudi
stemmen: 25
Voorgaande peilingen

Chatbox

Alain 07 nov : 13:13
Hey rudi is weer online de rest kan je zef wel he.
Foto gallery
Teller
Deze pagina vandaag ...
totaal: 0
uniek: 0

Deze pagina ooit ...
totaal: 6602
uniek: 3798

Site ...
totaal: 86462
uniek: 14159
Online
Gasten: 16
Leden: 0
Op deze pagina: 1
Leden: 2, Nieuwste: Alain
Promoted news
Toeristen vermaken is geen leven voor een leeuw                                
Tsunami