vrijdag 21 augustus 2015
21 aug : 16:47 posted by Rudi  Comments: 0
Toeristen vermaken is geen leven voor een leeuw


De nieuwe trends om met leeuwen te wandelen of leeuwenwelpen te knuffelen, bezorgt die dieren een leven van lijden. Door eraan mee te doen, helpen toeristen onbedoeld deze voortgaande martelingen te financieren

Leeuwen zijn ongelooflijke dieren, vorstelijk, statig en dodelijk. Het is goed te begrijpen waarom nietsvermoedende toeristen hen graag persoonlijk en van dichtbij willen meemaken. Het is tragisch om te zien hoe deze interesse in wilde dieren een wrede bedrijfstak in stand houdt en laat groeien.

Er zijn natuurlijk veel manieren om leeuwen in hun natuurlijke omgeving te zien. In het wild kun je hun natuurlijke gedrag zien en begrijpen wat leeuwen maakt tot de ontzag inboezemende koningen van het oerwoud.
Geen natuurlijk leven

Maar leeuwen die met toeristen wandelen, wordt hun natuurlijke leven onthouden. Ze worden meestal door mensen opgevoed om een sterke binding met hen te ontwikkelen. Zo krijgen ze nooit de kans om als een echte leeuw te leven. Ze zullen nooit leren om te jagen of in staat zijn om in al hun pracht urenlang te spelen met de andere welpen en volwassenen.

Ze krijgen ook niet de mogelijkheid om hun adolescentie met hun moeder door te brengen, van haar te leren en door haar gevoed te worden; cruciale onderdelen van hun ontwikkeling.
Abnormale leeuwen

Het eindresultaat zijn abnormale volwassen leeuwen zonder de nodige sociale vaardigheden om in het wild te overleven. Bijgevolg zijn de beweringen van de parken dat hun dieren ‘echt’ zijn en 'leven zoals de natuur het bedoelt', volstrekt onwaar zijn.Om door mensen grootgebracht te worden, moeten leeuwenwelpen op zeer jonge leeftijd gescheiden worden van hun moeder. Net als alle zoogdieren zijn leeuwen als ze opgroeien afhankelijk van hun moeder en binden ze zich heel snel. Van hun moeder gescheiden, worden ze ongelooflijk verdrietig en angstig, terwijl de moeder radeloos is door het gemis van haar welpen.

Help leeuwen te beschermen

printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
woensdag 06 april 2011
06 apr : 22:00 posted by Rudi  Comments: 10
Op 23 januari 2011 was het precies 456 jaar geleden dat de dodelijkste aardbeving ooit plaatsvond.

Plaats van de ramp: de provincie Shaanxi in China. Aantal slachtoffers: 830.000. Dat is meer dan 275 keer zoveel doden als bij de terroristische aanvallen op New York en Washington van 11 september 2001. En zelfs de tsunami die Azië in 2004 deed opschrikken, kwam met 230.000 slachtoffers niet in de buurt van deze catastrofe. Ook Pakistan, waar in 2005 een aardbeving was, kwam ook niet in de buurt met 80.000 doden op de teller. Ook is het nog niet duidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen in Japan.

Toch is de aardbeving van Shaanxi niet de grootste natuurramp ooit. Het is zelfs niet eens de op één na grootste. Wat nog dodelijker dan een aardbeving is? Een overstroming. Op plaats 2 staat de overstroming van de Gele Rivier in China, in 1887. Het land rond de rivier is plat, waardoor het gevaar van een overstroming altijd dreigt. De dijken die de boeren om hun land hadden gebouwd, begaven het na een periode van zware regenval. Het gevolg: een gebied met een oppervlak van 2 keer Nederland stond volledig onder water. Er vielen maar liefst 900.000 tot 2 miljoen slachtoffers.
In 1931 werd de ramp van 1887 nog eens dunnetjes overgedaan. Althans, dunnetjes... Dit keer overstroomde niet alleen de Gele Rivier. Ook 2 andere grote rivieren traden buiten hun oevers. Schattingen van het aantal doden lopen op tot 4 miljoen. De getallen die bij de natuurrampen genoemd worden, zijn overigens verre van precies. Want bij natuurrampen vallen ook vaak doden door indirecte oorzaken zoals honger. Wat vaststaat, is dat China de 3 grootste natuurrampen ooit te verwerken gekregen heeft. En met al die tegenslagen is het helemaal indrukwekkend dat er momenteel meer dan 1,3 miljard Chinezen op aarde rondlopen.

printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
zondag 07 november 2010
07 nov : 23:29 posted by Rudi  Comments: 11
Door een wonderbaarlijk toeval is de zon bijna exact 400 keer groter dan onze maan, en is de afstand aarde-zon bijna exact 400 keer zo groot als de afstand aarde-maan. Voor een toeschouwer op de aardbol, past de maan hierdoor tijdens een eclips precies binnen de contour van de zon.Bij helder weer is dan een spectaculaire lichtkrans aan de hemel te zien: de corona. In de rest van ons zonnestelsel vallen de zonsverduisteringen behoorlijk tegen. Astronomen hebben uitgerekend dat alleen Jupiters derde maan, Amalthea, een homp steen met een diameter van 190 kilometer, voor een effect zorgt dat enigszins in de buurt komt van de eclips op aarde.

Er zijn vier typen zonsverduisteringen:

* "gehele" of "totale zonsverduistering": de zon is in zijn geheel aan het zicht onttrokken door de maan. Een totale zonsverduistering kan maximaal iets meer dan zeven minuten duren zoals in juni 1955, juni 1973 en dan pas weer in juni 2150.
* "gedeeltelijke zonsverduistering": de zon is gedeeltelijk aan het zicht onttrokken door de maan — de maan lijkt een hap uit de zon te nemen.
* "ringvormige" of "annulaire zonsverduistering": de zon is gedeeltelijk aan het zicht onttrokken door de maan — de zon vormt een lichtgevende rand om de maan. Een ringvormige zonsverduistering kan maximaal iets meer dan twaalf minuten duren zoals in december 1937, december 1955 en december 1973.
* "hybride zonsverduistering": een zonsverduistering, die afhankelijk van de plaats op aarde totaal dan wel ringvormig wordt waargenomen. In november 2013 is zo'n ringvormige-totale verduistering niet zoals gebruikelijk eerst ringvormig, dan vervolgens totaal en dan weer ringvormig zoals in april 2005 in het oostelijke gedeelte van de Grote Oceaan, maar begint ringvormig, wordt vervolgens totaal en blijft dan tot en met het einde totaal. Dit komt zelden voor. De vorige keer gebeurde dit in 1854, en na 2013 is de eerstvolgende keer in 2072.

Het is ook mogelijk dat maar een gedeelte van de kern-schaduwkegel van de maan (ook de kern-schaduw heeft soms een diameter van ruim honderd kilometer, zodat deze doorsneden kan worden) waarin de verduistering totaal of ringvormig is bij een van de polen "over de aarde scheert". Dit gebeurt bijvoorbeeld in mei 1928, november 1967 (totale verduisteringen) en ook in maart 1950 en april 2014 (ringvormige verduisteringen). In 1957 en ook in 2043 zijn beide verduisteringen in hetzelfde jaar van deze zeldzame soort! In ieder van deze beide jaren was/is er één tótale "rakende" verduistering, en één ríngvormige "rakende" verduistering!

printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

Latest Forum Posts

Nog geen berichten
Date / Time
 
Peilingen


Uit het leven gegrepen weer onlineoke

not okeGeplaatst door Rudi
stemmen: 25
Voorgaande peilingen

Chatbox

Alain 07 nov : 12:13
Hey rudi is weer online de rest kan je zef wel he.
Foto gallery
Teller
Deze pagina vandaag ...
totaal: 0
uniek: 0

Deze pagina ooit ...
totaal: 6122
uniek: 3382

Site ...
totaal: 81868
uniek: 12794
Online
Gasten: 1
Leden: 0
Op deze pagina: 1
Leden: 332, Nieuwste: pL4dC3tE6r
Promoted news
Toeristen vermaken is geen leven voor een leeuw                                
Tsunami                                
Zijn er meer planeten met een volledige zonsverduistering?