dinsdag 31 oktober 2017
31 okt : 13:46 posted by Rudi  Comments: 0Uitstervende families redden een uitstervende familie

In april 2015 ontwikkelde het reclamebureau Famous een grote sensibiliseringscampagne voor WWF, bedoeld om de met uitsterven bedreigde tijgers te redden. Op dat moment telden we amper nog 3200 tijgers in het wild, wat een daling van 95% betekent tegenover een eeuw voordien.

Het concept? Een oproep lanceren aan alle families waarvan hun naam uit dreigt te sterven in België, om hen bewust te maken over de situatie van de tijgers in het wild. ‘Uitstervende families redden een uitstervende familie’, die van de tijger.

Image and video hosting by TinyPic

Het publiek werd uitgenodigd om te kijken hoeveel personen er nog hun familienaam dragen in België, op een website die gemaakt werd voor de gelegenheid (‘Reddetrijger.be’/‘Sauvezletigre.be’). Als er minder dan 3200 personen deze naam droegen, werd de familie als met uitsterven bedreigd beschouwd en werd de persoon voorgesteld om een donatie te doen voor de bescherming van de tijger. De actie werd gesteund door twee bekende ambassadeurs, een bekende Vlaming en een bekende Waal.

Het idee heeft heel wat aandacht getrokken! De campagne werd sterk verspreid op sociale netwerken en in de media. Eén Belg op 3 werd bereikt via de sociale media. Mensen met een zeldzame familienaam ontvingen een brief van WWF en bekende Belgen kregen ook een gepersonaliseerde T-shirt waarop het aantal leden van de familie vermeld stond. Dankzij dit initiatief hebben meer dan 900 donateurs een tijger symbolisch geadopteerd.

WWF heeft als doel om de populatie van de tijgers te verdubbelen tegen 2022 (volgend Chinese Jaar van de Tijger) door actie te ondernemen in 7 verschillende natuurgebieden, verspreid over 13 landen. Het geld dat ingezameld werd dankzij deze campagne heeft ervoor gezorgd dat WWF acties op het terrein kon financieren: dichter bij de nul-stroperij doelstelling komen, smokkelnetwerken onderbreken, het herstel en de herintroductie van de tijgerpopulaties voorbereiden en op politiek niveau handelen.
printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

Latest Forum Posts

Nog geen berichten
Date / Time
 
Peilingen


Uit het leven gegrepen weer onlineoke

not okeGeplaatst door Rudi
stemmen: 25
Voorgaande peilingen

Chatbox

Alain 07 nov : 12:13
Hey rudi is weer online de rest kan je zef wel he.
Foto gallery
Teller
Deze pagina vandaag ...
totaal: 0
uniek: 0

Deze pagina ooit ...
totaal: 6696
uniek: 3866

Site ...
totaal: 86939
uniek: 14378
Online
Gasten: 22
Leden: 0
Op deze pagina: 1
Leden: 2, Nieuwste: Alain
Promoted news
De aarde gaat volgend jaar trager draaien, en dat kan verwoestende gevolgen hebben                                
Uitstervende families redden een uitstervende familie